У Демпартії обговорюють як замінити Байдена, а не чи треба це робити - експосадовець адміністрації

Члени Демократичної партії на вищому рівні обговорюють за зачиненими дверима питання, як замінити президента Джон Байдена, а не те, чи потрібно це робити.

Про це заявив у середу колишній посадовець адміністрації США за президенства Барака Обами Ван Джонс, передає Укрінформ із посиланням на The Hills.

Він зазначив, що демократи, котрі нібито захищають Байдена публічно, ведуть «зовсім інші» розмови в приватних бесідах.

«Я розумію, що люди хочуть, знаєте, захистити його й дати йому простір і проявити гідність, аби він зробив свій власний вибір», - сказав Джонс. – Але зараз ведеться велика розмова про те, як це станеться, а не про те, чи станеться».

За його словами, «за лаштунками панує повномасштабна паніка». «Люди пересилають одне одному службові записки, PDF-файли літають туди-сюди по WhatsApp, – намагаюються з'ясувати, які є варіанти? Як можна замінити Байдена? Як змусити його зробити це так, щоб він відчував, що його поважають, оскільки його слід поважати?», – сказав Джонс.

Читайте також: Білий дім: Байден націлений продемонструвати лідерство Америки на саміті НАТО

Він припустив, що демократи виходять з того, що наступною в черзі на найвищу посаду буде віцепрезидентка Камала Гарріс. Серед питань, на які демократи намагаються знайти відповідь, – хто буде віцепрезидентом у разі її висунення.

Як повідомляв Укрінформ, Байден у середу запевнив членів Демократичної партії, що братиме участь у президентських виборах попри невдалий виступ на теледебатах з Дональдом Трампом.