У Франції напали на речницю уряду, яка розклеювала передвиборчу агітацію

На речницю французького уряду Пріску Тевено, яка водночас є кандидаткою на переобрання у 8-му виборчому окрузі О-де-Сен, напали невідомі.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на Le Parisien, разом зі своєю командою напередодні ввечері вона розклеювала передвиборчу агітацію в місті Мьодон.

Прессекретарка уряду не постраждала, але її помічниця та активіст отримали поранення та були доправлені в лікарню.

"Все відбулося дуже швидко", – розповіла Тевено.

За словами речниці уряду, вона із заступницею та двома активістами вирішили обійти місто, щоб оновити плакати на виборчих дошках, та помітили з десяток молодих людей, які псували агітаційні плакати.

"Ми без жодної агресії сказали їм, що це заборонено. Вони одразу ж напали на одного з моїх активістів, поранивши при цьому помічницю", – додала вона.

Поліція прибула менш ніж за п'ять хвилин. У помічниці констатували поранення в руку та перелом щелепи, сама Тевено не постраждала.

Прокуратура розпочала розслідування. Чотирьох осіб, у тому числі трьох неповнолітніх, було взято під варту.

Факт нападу на команду своєї речниці засудив прем’єр-міністр Габріель Атталь в соцмережі Х.

"Насильству та залякуванню немає місця в нашій демократії. Їм немає місця в нашій Республіці. Я висловлюю свою повну солідарність з кандидаткою та її командою. Давайте відкинемо атмосферу насильства та ненависті, яка набирає обертів", – написав Атталь, який зараз також є кандидатом в депутати від президентського блоку.

Читайте також: Батько Ле Пен не може постати перед судом через стан здоров'я

Варто зазначити, що цієї неділі, 7 липня, у Франції відбудеться другий тур дострокових виборів. Незалежно від результатів уряд Атталя за законом має піти у відставку.

Як передавав Укрінформ, перший тур дострокових парламентських виборів у Франції, що відбувся в неділю, 30 червня, приніс переконливу перемогу ультраправому "Національному об'єднанню". Ультраправа партія та її союзники випередили "Новий народний фронт" та політсилу Еммануеля Макрона, яка фінішувала третьою.

Фото: LP/Olivier Corsan