Вірменія готова підвищити рівень відносин зі США до стратегічного партнерства - Пашинян

Вірменія готова підвищити відносини зі Сполученими Штатами до рівня стратегічного партнерства.

Про це прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив у вітальному посланні президентові Джо Байдену з нагоди Дня незалежності США, передає Укрінформ.

Пашинян зазначив, що багатопланові та тісні зв’язки між двома країнами, значне зростання співпраці, що спостерігається в останні роки, підкреслюють міцність партнерства між Єреваном і Вашингтоном, яке ґрунтується на «демократичних принципах, верховенстві закону та захисті прав людини».

«Я радий констатувати, що прихильність до подальшого розширення нашої співпраці у галузі демократичних реформ, зміцнення економічної та енергетичної стійкості, правосуддя, боротьби з корупцією, безпеки та в інших сферах знайшла відображення у концепції підвищення стратегічного діалогу між Вірменією та США на рівень стратегічного партнерства», – наголосив очільник вірменського уряду.

Читайте також: Вірменія візьме участь в саміті НАТО у Вашингтоні - МЗС

Він також відзначив важливість ролі США у процесі встановлення миру в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, Вірменія «заморозила» свою участь в Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), де домінуючу роль відіграє РФ. Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що ОДКБ «не виконала своїх зобов’язань щодо безпеки перед Вірменією».