В Анкарі назвали дискваліфікацію турецького футболіста «упередженим ставленням до іноземців»

Рішення про дискваліфікацію турецького футболіста Меріха Демірала за те, що він після перемоги національної збірної Туреччини в матчі проти Австрії показав «знак вовка», є упередженим ставленням до іноземців в деяких країнах Європи.

Як повідомляє Укрінформ, відповідну заяву зробило Міністерство закордонних справ Туреччини.

«Ми шкодуємо, що УЄФА дискваліфікував на два матчі гравця нашої збірної з футболу Меріха Демірала. Міжнародні спортивні заходи організовуються, щоб зблизити суспільства та країни. Це рішення, яке викликало глибоке розчарування у всіх наших громадян вдома та за кордоном, посилило оцінки того, що в деяких європейських країнах зростає тенденція упередженого ставлення до іноземців», - йдеться в заяві міністерства.

Як повідомляє телеканал NTV Sport, Федерація футболу Туреччини відправила УЄФА матеріали захисту щодо дій Меріха Демірала, куди було включено багато попередніх прикладів і підкреслено, що «знак сірого вовка» є 1000-річним символом людей турецького походження в Анатолії, Центральній Азії та багатьох частинах світу.

Читайте також: Ердоган скасував візит в Азербайджан, щоб поїхати на футбол

Як повідомляв Укрінформ, 3 липня в УЄФА було розпочато дисциплінарне розслідування щодо Демірала, який після матчу продемонстрував «знак вовка», що є історичним символом турків, а також використовується представниками ультраправої організації “Сірі вовки”, забороненої в деяких країнах Європи.

За рішенням УЄФА футболіста було дискваліфіковано на два наступні матчі. Через заборону Демірал не братиме участі у суботньому матчі проти Нідерландів, а також у півфіналі Євро-2024, якщо Туреччина туди потрапить.