Вірменія та США проведуть у липні спільні навчання з підготовки до миротворчих місій

У Вірменії з 15 по 24 липня відбудуться спільні навчання із США «EAGLE PARTNER 2024» у рамках підготовки до участі у міжнародних миротворчих місіях.

Про це повідомляє News.am із посиланням на пресслужбу Міноборони Вірменії, передає Укрінформ.

Зазначається, що у навчаннях візьмуть участь військовослужбовці миротворчої бригади ЗС РВ, сухопутних військ США у Європі та Африці, Національної гвардії Канзасу. Навчання передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.

Метою навчань є підвищення рівня злагодження підрозділів, що беруть участь у міжнародних миротворчих місіях у рамках миротворчих операцій, обмін передовим досвідом у галузі управління та тактичної комунікації, а також підвищення боєздатності вірменського підрозділу.

Читайте також: Нідерланди не виключають участі в ініціативі Франції з підготовки українських військових

У рамках підготовки до миротворчих місій підрозділи, які готуються до міжнародних миротворчих операцій, регулярно беруть участь в аналогічних спільних військових навчаннях та тренуваннях у країнах-партнерах, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна готова підвищити відносини зі Сполученими Штатами до рівня стратегічного партнерства.