Естонія зробить митний контроль на кордоні з РФ більш жорстким

Уряд Естонії ухвалив рішення підвищити ефективність контролю за переміщенням товарів, що підпадають під санкції, на кордоні з РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR із посиланням на пресслужбу естонського уряду.

За словами прем'єр-міністра Каї Каллас, попри обмеження на кордоні здійснюються спроби обійти санкції, а з урахуванням нового санкційного пакету Європейського союзу ці ризики зростають. «Ми маємо бути впевнені, що товари, які перетинають наші кордони, не підпадають під санкції ЄС», - заявила Каллас.

Вона вважає, що заміна нинішніх вибіркових перевірок, що ґрунтуються на оцінці ризиків, на повний огляд вантажів та транспортних засобів дасть владі більшу впевненість у тому, що товари, "які могли б підтримати військову машину РФ, не перетнуть естонський кордон".

Прем'єр-міністр додала, що Естонія продовжить переговори з Фінляндією, Латвією, Литвою та Польщею щодо дії на кордоні єдиних вимог та процедур.

Читайте також: П'ять країн ЄС домовилися посилити контроль за дотриманням санкцій проти Росії

Крім того, уряд доручив Міністерству фінансів у співпраці з МВС та іншими відомствами підготувати план дій щодо запровадження повного митного контролю на зовнішніх кордонах Європейського Союзу у напрямку виїзду з Естонії.

Як повідомлялося, у Фінляндії побільшало підозрюваних у перевезенні підсанкційних товарів до Росії.

Фото: Айли Вахтла/ERR