В Ізраїлі проходять антиурядові мітинги з вимогою звільнення заручників, є затримані

П’ятеро протестувальників у неділю були затримані поліцією за порушення правопорядку під час демонстрації на розв’язці Кфар А-Ярок на північ від Тель-Авіва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel.

Ще дванадцятеро осіб отримали штрафи за порушення порядку або використання транспортних засобів для блокування руху. За твердженням поліції, акція протесту була незаконною.

Крім цього, між учасниками демонстрації та співробітниками поліції відбулися незначні зіткнення на розв’язці Рокач-Намір на півночі Тель-Авіва.

Дороги були заблоковані протягом усього дня по всьому Ізраїлю в межах «дня заворушень», оскільки рівно дев’ять місяців тому на країну напали бійці ХАМАСу, а 120 ізраїльських заручників все ще утримуються угрупованням у секторі Гази.

Протестувальники вимагають укладення угоди щодо звільнення заручників, а також проведення виборів.

Протести розпочалися у неділю о 06:29 ранку – саме в цей час 7 жовтня 2023 року почався напад ХАМАСу на Ізраїль.

Пізніше у неділю у Тель-Авіві тисячі протестувальників розпочали аналогічний марш. Низка доріг у місті були заблоковані натовпом мітингарів.

Близько 150 компаній заявили, що дозволять своїм співробітникам провести антиурядову демонстрацію у неділю, хоча цей день в Ізраїлі є робочим.

Читайте також: В Ізраїлі відбулися сутички на акції протесту проти призову на службу ультраортодоксів

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня в Ізраїлі пройшли антиурядові протести, сотні мітингувальників заблокували рух транспорту на шосе в районі Верхньої Галілеї на півночі країни.

Фото: Paulina Patimer/Pro-democracy protest groups