ХАМАС заявляє про 16 загиблих внаслідок удару ізраїльської авіації по школі в секторі Гази

Щонайменше 16 людей загинули внаслідок ізраїльського авіаудару по підпорядкованій ООН школі у секторі Гази, повідомили палестинські чиновники. Ще десятки людей отримали поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Згідно з даними міністерства охорони здоров’я ХАМАСу, в цій будівлі перебували тисячі переміщених осіб у таборі біженців Нусейрат, що знаходиться у центрі Гази.

Ізраїль заявив, що вдарив по кількох "терористах ХАМАСу, які діяли в структурах, розташованих в районі школи Аль-Джауні".

Місцеве джерело повідомило, що ціллю удару була кімната, яка нібито використовувалася поліцією ХАМАСу.

Речниця агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) заявила, що ці заяви "дуже, дуже серйозні" та повинні бути розслідувані.

Удар стався на тлі появи надії, що мирна угода між Ізраїлем та ХАМАСом вже на горизонті після місяців зусиль.

Ізраїль оголосив, що наступного тижня відправить команду перемовників для обговорення угоди про звільнення заручників із ХАМАСом.

Це сталося після того, як високопоставлений чиновник адміністрації США заявив, що ХАМАС погодився внести "досить значні корективи" у свою позицію щодо можливого припинення вогню.

Високопоставлене джерело ХАМАСу повідомило у суботу, що група погодилася розпочати переговори про звільнення ізраїльських заручників через 16 днів після запропонованого першого етапу угоди, спрямованої на припинення війни в Газі.

Читайте також: ХАМАС погодився на переговори про звільнення ізраїльських заручників - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч людей перебувають на межі голоду.

Фото ілюстративне: AA