Уряд Південної Кореї вирішив не позбавляти ліцензій медиків-страйкарів

Уряд Південної Кореї відкликає свій попередній план із призупинення дії ліцензій лікарів-страйкарів з метою вирішення непростої ситуації у медичній сфері.

Про це повідомляє AP, передає Укрінформ.

Міністр охорони здоров'я Чо Гю Хон заявив, що уряд вирішив не призупиняти дію ліцензій страйкарів, незалежно від того, повернуться вони до роботи в лікарні чи ні.

Він додав, що рішення уряду має на меті розв'язати проблему браку лікарів, які надають невідкладну допомогу, і відновити систему навчання, щоб збільшити кількість професійних лікарів.

Раніше уряд відмовився від призупинення ліцензій лікарів, які повернулися до роботи в лікарнях, але це не стосувалося тих, хто продовжував страйкувати.

Як повідомлялося, понад 13 тисяч молодших лікарів (інтернів та ординаторів) не вийшли на роботу в лютому на знак протесту проти плану уряду різко збільшити прийняття до медичних вишів.

Це значно ускладнило роботу університетських лікарень, де вони працювали під час навчання.

Читайте також: На Шрі-Ланці понад 200 профспілок оголосили загальнонаціональний страйк

Згодом половина із 13 тисяч лікарів-інтернів, які працюють у 100 багатопрофільних лікарнях, подала заяви про звільнення.

Уряд вважає, що реформи необхідні через брак кваліфікованих лікарів. Натомість протестувальники наголошують, що насамперед потрібно забезпечити лікарям кращі умови праці та компенсації.

Фото: SeongJoon Cho/Bloomberg