В ООН кажуть про «високу ймовірність» того, що «Охматдит» був атакований російською ракетою

За оцінками ООН, смертоносний удар по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві у понеділок, ймовірно, був спричинений прямим попаданням російської ракети.

Як передає Укрінформ, про це заявила у вівторок голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белль, посилаючись на власний аналіз, повідомляє Reuters.

«Аналіз відеоматеріалів та оцінка, проведена на місці інциденту, вказує на високу ймовірність того, що дитяча лікарня постраждала від прямого влучання (російської ракети – ред.), а не отримала пошкодження від системи перехоплення», - сказала вона.

Голова Моніторингової місії ООН додала, що її команда, яка відвідала місце події в понеділок, не змогла зробити остаточного висновку, але «ракета, схоже, була запущена Російською Федерацією».

Читайте також: ЮНІСЕФ допоможе відновити «Охматдит» - Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України встановила, що удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві російські загарбники завдали стратегічною крилатою ракетою Х-101.

На місці трагедії знайдені відповідні докази, серед яких – уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 із серійним номером, а також частина руля цієї ж ракети.

Вранці 8 липня російські війська завдали по Україні масованого ракетного удару, унаслідок чого загинули 38 людей, серед них четверо дітей. Зокрема Росія завдала 8 липня удару по київській дитячій лікарні «Охматдит», де лікуються діти з усієї України. На цій локації 2 осіб загинуло, за медичною допомогою звернулося 32 поранених. Госпіталізовано з травмами 8 дітей.

Багато країн уже засудили цей кричущий злочин. РБ ООН проведе спеціальне засідання з цього питання 9 липня.