Тайвань заявляє про високу військову активність Китаю навколо острова

Міністерство оборони Тайваню впродовж минулої доби виявило 66 бойових літаків і 7 кораблів армії Китаю, які проводили патрулювання й маневрували навколо острова.

Як передає Укрінформ, про це відомство повідомляє в соцмережі Х.

Із них 56 літаків, серед яких новітні винищувачі J-16 і ядерний бомбардувальник H-6, перетнули серединну лінію Тайванської протоки, що вважається неофіційною межею між материком і островом, та з півночі і півдня увійшли в зону розпізнавання тайванської ППО.

При цьому деякі літаки підлетіли на відстань близько 130 кілометрів до столиці Тайваню міста Тайбей, а інші небезпечно наблизились до південного краю острова на 60 км.

Підвищена військова активність Китаю навколо Тайваню пов’язана з навчаннями китайського авіаносця «Шаньдун» (Shandong) у західній частині Тихого океану, які розпочалися в середу. До участі в цих тренуваннях китайські військові традиційно залучають велику кількість бойової авіації та кораблів ВМС.

Читайте також: Тайвань застерігає своїх громадян від поїздок до Китаю після погрози страти

Як повідомляв Укрінформ, Китай на тлі протистояння з Філіппінами в Південнокитайському морі направив свій авіаносець «Шаньдун» на навчання у Тихий океан незвичним маршрутом поблизу Тайваню, а протокою між двома північними філіппінськими островами.