Московський суд залишив без змін вирок співголові «Меморіалу» Олегу Орлову

Московський міський суд залишив без змін вирок співголові ліквідованого правозахисного центру "Меморіал" Олегу Орлову, засудженому до двох з половиною років колонії у справі про "дискредитацію російської армії".

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Як зазначається, перед початком слухань Орлов спробував виступити на підтримку російських політв'язнів, але йому відключили звук. На знак протесту він відмовився брати участь у засіданні: викликати свідків, ставити запитання та відповідати на них.

В останньому слові Орлов заявив, що вважає свою справу виконанням політичного замовлення.

Справа про повторну "дискредитацію армії" проти Орлова була порушена навесні минулого року через антивоєнну статтю у Фейсбуці. Восени його засудили до штрафу, але прокуратура оскаржила вирок. Справу відправили на новий розгляд.

Читайте також: У РФ політв'язнів Джаппарова та Абдулганієва перевели до в'язниць з більш жорсткими умовами утримання

27 лютого 2024 року суд засудив Орлова до реального строку. Провину правозахисник не визнав і назвав процес неправосудним. В останньому слові Орлов засудив напад Росії на Україну.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці лютого високий представник ЄС Жозеп Боррель висловив обурення ЄС з приводу політичного засудження та ув’язнення російського правозахисника Олега Орлова.

Фото ілюстраційне / Freepik stock images