У Японії понад 200 військових покарали за порушення інформаційної безпеки та неправомірні дії

Міністерство оборони Японії оголосило догани майже 220 військовим, серед яких вище керівництво, за недбалість та неправомірні дії.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Зазначається, що дисциплінарне покарання, застосоване щодо такої кількості людей одночасно, є "вельми незвичайним".

У міністерстві заявили, що службовці були покарані, зокрема, за обробку "даних особливої ​​секретності, з порушенням закону про національну безпеку.

Інші порушення пов'язані з отриманням обманним шляхом надбавок за навчання дайвінгу і службу на місці водолаза, а також отримання безкоштовного харчування персоналом, який не мав на це права, і знущання з підлеглих.

У відомстві повідомили, що у сухопутних, морських та повітряних Силах самооборони Японії зафіксовано 58 неправомірних випадків, пов'язаних із неналежним поводженням з конфіденційною інформацією.

Читайте також: Сеул і Токіо зміцнять співпрацю з НАТО для протидії загрозам від зв’язків Росії з КНДР

Зокрема, у морських Силах самооборони персонал, що не мав допуску до таємниці, займався обробкою інформації про 38 суден.

Крім того, 62 службовці морських Сил самооборони, включаючи й осіб старшого звання, отримали загалом 43 млн єн, або близько 270 тисяч доларів, у вигляді доплат за заняття дайвінгом, хоча не брали участі у навчанні, в період з квітня 2017 року по жовтень 2022 року.

У зв'язку з цим міністр оборони Японії Кіхара Мінору зазначив, що морські Сили самооборони, де було підтверджено найбільшу кількість порушень, потребують реформування.

Начальник штабу ВМС адмірал Рьо Сакаї подав у відставку.

За даними Reuters, у травні Японія ухвалила закон про безпеку, який посилює правила поводження з таємною інформацією та її перевірку.

Також Японія планує прийняти нові закони для посилення безпеки інформації та боротьби з кіберзагрозами.

Як повідомляв Укрінформ, поглиблення військової співпраці РФ з Північною Кореєю підкреслює необхідність для Японії налагодити тісніші зв'язки з НАТО, оскільки регіональні загрози безпеці стають все більш взаємопов'язаними.

Фото: Getty Images