США і Вірменія розпочали спільні військові навчання

Фото

У понеділок, 15 липня, Вірменія та Сполучені Штати розпочали спільні військові навчання Eagle Partner 2024.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міноборони Вірменії.

США і Вірменія розпочали спільні військові навчання / Фото: Ministry of Defense of the Republic of Armenia

Зазначається, що на церемонії відкриття були присутні міністр оборони Вірменії Сурен Папікян, посол США у Вірменії Крістіна Квін та інші високопосадовці.

«Я високо ціную цю співпрацю, яка спрямована на підвищення рівня оперативної сумісності між підрозділами, що беруть участь у міжнародних миротворчих місіях в рамках миротворчих операцій», – сказав Папікян.

Як повідомлялося, військові навчання Eagle Partner 2024 триватимуть із 15 до 24 липня у Вірменії в рамках підготовки до участі у міжнародних миротворчих місіях.

У навчаннях візьмуть участь військовослужбовці миротворчої бригади ЗС РВ, сухопутних військ США у Європі та Африці, Національної гвардії Канзасу. Навчання передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.

Читайте також: Глави МЗС України і Вірменії обговорили безпекову ситуацію та поглиблення двосторонніх відносин

Метою навчань є підвищення рівня злагодження підрозділів, що беруть участь у міжнародних миротворчих місіях у рамках миротворчих операцій, обмін передовим досвідом у галузі управління та тактичної комунікації, а також підвищення боєздатності вірменського підрозділу.