Лідери демократів у Конгресі попередили Байдена про наслідки, якщо він не зійде з перегонів - WP

Лідери Палати представників і Сенату США, конгресмен Хоакім Джеффріс і сенатор Чарльз Шумер, під час зустрічей з Джо Байденом минулого тижня закликали його не ставити під загрозу здатність однопартійців виграти вибори до Конгресу.

Про це пише в середу The Washington Post із посиланням на чотири обізнаних джерела, передає Укрінформ.

«Джеффріс зустрівся з Байденом у четвер увечері в Білому домі, а Шумер – в суботу в Рехобот-Біч (штат Делавер)»,- зазначає видання.

Лідери Конгресу обговорили з президентом занепокоєння, що мають місце всередині партії, мовляв подальша участь Байдена в перегонах полегшить республіканцям шанси отримати більшість в обох палатах на виборах у листопаді.

Крім того, принаймні ще одна людина з близького оточення Байдена прямо сказала президентові, що він повинен відмовитися від своєї кандидатури. Причому, підкреслювалося, що це єдиний спосіб для президента зберегти його політичну спадщину та врятувати країну від нового терміну Трампа.

Читайте також: Байден має намір реформувати Верховний суд США, який наділив Трампа імунітетом - CNN

«Байден відповів, що він категорично не згоден з цією думкою, а також що він є найкращим кандидатом, щоби перемогти Дональда Трампа», - зазначає видання.

Після зустрічей лідери Демократичної партії оприлюднили короткі заяви, визнавши лише сам факт переговорів, але майже нічого про їхню суть. Тим часом, офіційний представник Білого дому Ендрю Бейтс сказав, що Байден висловив Шумеру та Джеффрісу свій намір залишатися в перегонах.

«Президент наголосив обом лідерам, що його кандидатуру висунула партія, і що він планує перемогти та сподівається на співпрацю з ними обома, щоби виконати свій 100-денний план допомоги робочим сім’ям», - заявив Бейтс.

Як повідомляв Укрінформ, у середу із закликом до президента Байдена зійти з перегонів виступив впливовий демократ Адам Шифф, який є близьким соратником конгресвумен Ненсі Пелосі.

Водночас, у середу Білий дім повідомив, що чинний президент Джо Байден захворів на COVID-19 та проведе певний час на самоізоляції в резиденції у штаті Делавер.

Фото: Sarah L. Voisin/The Washington Post