У Південній Кореї через зливи скасували десятки авіарейсів, евакуйовані майже 900 жителів

Фото

У Південній Кореї через сильні зливи, що накрили Сеул і сусідню зі столицею провінцію Кьонгі, скасували близько 30 авіарейсів із головного міжнародного аеропорту країни Інчхон та евакуювали із постраждалих районів майже 900 жителів.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Найбільше опадів зафіксували в північних районах провінції Кьонгі поблизу міжкорейського кордону, де в один момент рано вранці четверга випало понад 75 міліметра опадів, а загалом від опівночі до 6 ранку кількість опадів тут сягнула 144 мм.

У столичному регіоні вранці щогодини фіксували від 30 мм до 60 мм опадів, що призвело до швидкого підйому води в місцевих річках і водоймах та підтоплень значних територій.

Через повінь у Сеулі в ранкову годину пік було призупинено роботу кількох ліній метро, заборонено проїзд швидкісною автомагістраллю, що з’єднує столицю з адміністративним центром провінції Кьонгі, а також закрито кілька ділянок кільцевої автомагістралі навколо столиці.

Злива призвела до скасування 25 міжнародних рейсів, що вилітали зі столичного міжнародного аеропорту Інчхон із опівночі до 8 ранку, а ще чотири літаки змушені були повернутися одразу після злету.

Наразі місцева влада повідомила про загалом 887 евакуйованих людей, а також підготовку до евакуації жителів іще кількох міст у разі, якщо сильні дощі триватимуть, і рівень води підвищиться до небезпечного.

Читайте також: Затоплені дороги та знеструмлення: Торонто накрила повінь

Повідомлень про жертви чи постраждалих не надходило, але в Сеулі зареєстровано випадки падіння дерев на тротуари й автодороги, затоплення будинків та дорожньо-транспортні пригоди, спричинені поганими погодними умовами.

Синоптики попередили про збереження дощової погоди й високі ризики підтоплень та зсувів ґрунту в Сеулі й сусідніх зі столицею районах провінції Кьонгі, на які обрушилися зливи.

Як повідомляв Укрінформ, в Афганістані щонайменше 40 людей загинули, а сотні отримали поранення внаслідок злив, які охопили східну частину країни.

Фото: Yonhap