У Нью-Йорку потужний шторм зніс бомбардувальник В-52

Потужний шторм пронісся центральним штатом Нью-Йорк, збивши бомбардувальник В-52 із платформи та зірвавши дах із церкви XIX століття.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Губернатор штату Кеті Гокул у середу оглянула руйнування від шторму, який пройшов у вівторок, і оголосила надзвичайний стан для всієї території штату. Однією із найбільш постраждалих територій стала долина Мохок.

Містом Рим у центральній частині штату пронеслося торнадо, у результаті чого були зруйновані чотири будівлі та пошкоджені інші 22 споруди, поінформувала Гокул.

За словами губернаторки, шторм був настільки потужним, що бомбардувальник В-52 вагою 83 тисячі кілограмів злетів із платформи на базі ВПС Гріффіс.

Окрім того, внаслідок негоди зірвало більшу частину церкви Святої Марії, побудованої у 1862 році.

Згідно із даними метеорологів NBC5, щонайменше три торнадо пройшли у сусідніх округах Гамільтон і Воррен.

Через негоду загинув 82-річний чоловік із села Канастота, що знаходиться на захід від Риму.

Внаслідок шторму приблизно 300 тисяч споживачів у штаті Нью-Йорк залишилися без електроенергії під час вирування шторму, 38 тисяч людей досі знеструмлені. Майже половина із тих, хто лишився без електрики, знаходяться в окрузі Онейда.

Гокул також попередила жителів штату, що наступного тижня очікується погіршення якості повітря через лісові пожежі у Канаді.

Читайте також: В Афганістані через зливи загинули 40 людей, ще 350 - постраждали

«Ці екстремальні погодні явище більше не є аномальними. Вони є новою нормою», – сказала губернаторка.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок зливи спричинили повені в Торонто, найбільшому місті Канади, в результаті чого мешканці опинилися в складному становищі: дороги затопило, а майже 170 000 споживачів залишилися без електроенергії.

Фото: NYTIMES