Фон дер Ляєн: Не забуду, як Путін шантажував ЄС, відрізаючи від російського пального

Європейський Союз не забуде енергетичний шантаж, який режим Путіна намагався влаштувати для Європи, перерізаючи доступ до викопного російського пального та провокуючи сплеск цін на енергію. Тож зараз прийшов час остаточно позбавитися брудного викопного пального з Росії, раз і назавжди.

Про це сьогодні у Страсбурзі, під час програмної промови в Європейському парламенті в рамках парламентських слухань щодо призначення нового президента Європейської комісії, заявила чинна керівниця цієї євроінституції Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не забуду, як Путін шантажував нас, відрізаючи від російського викопного пального. Але ми встояли, разом. Ми масовано інвестували у внутрішню дешеву поновлювальну енергетику. Це дозволило нам звільнитися від брудного російського викопного пального. Разом ми забезпечимо, щоб ера залежності від російського викопного пального завершилася. Раз і назавжди», - заявила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Російські аеродроми, з яких злітають бомбардувальники, треба знищити - Зеленський

Вона зазначила, що протягом перших 100 днів на посаді президента Єврокомісії, якщо Європейський Парламент виявить довіру до її кандидатури, вона представить новий Пакт чистої промисловості, який буде спрямований на усунення проявів «енергетичної бідності» європейців, сприятиме підвищенню енергетичної незалежності ЄС, досягненню визначених цілей Зеленого курсу та на підвищенню конкурентоспроможності Європи та світових ринках.

Як повідомлялося, сьогодні у Страсбурзі відбувається пленарне засідання Європейського парламенту, під час якого депутати мають розглянути кандидатуру Урсули фон дер Ляєн до призначення на посаду президента Єврокомісії на наступний термін з 2024 по 2029 роки.