У Франції Яель Брон-Піве переобрали президенткою Національної Асамблеї

Кандидатка від президентської сили Яель Брон-Піве переобрана Президентом Національної Асамблеї. Депутатам знадобилось цілих три тури голосування, у результаті переможця було визначено простою, відносною більшістю голосів.

Яель Брон-Піве набрала 220 голосів, повідомляє Укрінформ з посиланням на Le Monde.

"Я обіцяю працювати з кожним з вас. Ці вибори зобов'язують мене більше, ніж вибори 2022 року, і я вкладу всю свою рішучість у роботу на благо французького народу", - заявила переобрана президентка. Вона додала, що ця асамблея є більш представницькою, але й більш розділеною, тож необхідно буде знаходити компроміси.

У вирішальному раунді, окрім неї змагались також Андре Шассень - комуніст від "Народного фронту", який назбирав 207 голосів підтримки, та Себастьєн Шену від ультраправого «Національного об'єднання» - його результат 141 голос.

Читайте також: Макрон прийняв відставку уряду та прем’єра Франції Атталя

Упродовж дня в Національній асамблеї відбулось три тури голосування. У першому перемогу отримав Шассень, у наступних двох лідирувала вже кандидатка від макронівського "Ренесансу".

У 2022 році Брон-Піве стала першою жінкою на цій посаді. Президент Національної асамблеї керує організацією роботи парламенту. Він вважається четвертою за рангом посадовою особою держави.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції комуніст переміг у першому турі виборів голови Національної асамблеї.

Фото ілюстративне