Китай запевняє, що його військові навчання з Росією не загрожують іншим країнам

Міноборони Китаю запевняє, що посилення армії країни має на меті виключно захист національного суверенітету і безпеки, а спільні навчання китайських військових із російськими не становлять загрози будь-якій третій країні.

Про це йдеться в коментарі речника оборонного відомства Чжан Сяогана щодо положень оборонної білої книги Японії із визначенням низки загроз із боку КНР, передає Укрінформ.

«Японська біла книга з оборони наповнена кліше, які вводять міжнародне співтовариство в оману… Китай висловлює жаль і відкидає подібні звинувачення», - сказав Чжан, додавши, що Пекін уже висловив протест Токіо з цього приводу.

Речник підкреслив, що морська і повітряна діяльність армії Китаю відповідає міжнародному праву та внутрішнім законам КНР.

Читайте також: Китай і Росія проводять спільні військові навчання у Південнокитайському морі

Стосовно військового співробітництва між Китаєм і Росією він зауважив, що воно «будується на основі нестворення альянсів, неконфронтації та ненаціленості на будь-яку третю сторону».

«Ми закликаємо Японію винести уроки з історії, припинити наклепи на Китай і втручання у внутрішні справи Китаю та висловлюватись і діяти розсудливо в питаннях військової безпеки», - сказав Чжан.

Читайте також: Пекіну не подобається, що на виборах у США постійно згадують Китай

Як повідомляв Укрінформ, військово-морські сили Китаю і Росії 14-17 липня проводили в Південнокитайському морі поблизу провінції Гуандун спільні навчання під назвою «Морська взаємодія – 2024».

Фото: Міноборони КНР