Поблизу Сінгапуру внаслідок зіткнення загорілися два нафтових танкери

Два великих нафтових танкери загорілися у п’ятницю після зіткнення поблизу Сінгапуру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Танкер Hafnia Nile під прапором Сінгапуру і танкер Ceres I під прапором Сан-Томе і Принсіпі знаходились приблизно за 55 кілометрів від сінгапурського острова Педра-Бранка на східному підході до Сінгапурської протоки, поінформували у Морській і портовій адміністрації Сінгапуру (MPA).

Представники влади та один із власників танкерів повідомили, що двоє членів екіпажу були доставлені у лікарню по повітрю, тоді як інших врятували за допомогою плотів.

В MPA прозвітували, що 22 члени екіпажу судна Hafnia Nile та 40 членів екіпажу судна Ceres I загинули. Про пожежу стало відомо рано вранці у п’ятницю.

Природоохоронним органам сусідньої Малайзії рекомендували підготуватися до можливих розливів нафти внаслідок аварії.

Танкер Hafnia Nile перевозив близько 300 000 барелів нафти, свідчать дані компаній Kpler та LSEG.

Ceres I – дуже великий нафтовий супертанкер – перевозив близько 2 мільйонів барелів іранської нафти, показали останні дані.

За словами представника компанії Kpler Метта Стенлі, станом на березень судно Ceres I перевозило іранську нафту попри накладені США санкції на порти, судна та нафтопереробні заводи, залучені до торгівлі.

«Ми можемо бути досить упевнені, що він (танкер Ceres I – ред.) перевозив іранську нафту і прямував до Китаю», – сказав Стенлі.

Головний аналітик з компанії Lloyd's List Intelligence Мішель Віз Бокманн підтвердила, що танкер Ceres I неодноразово брав участь у передачі або транспортуванні іранської нафти, порушуючи санкції Вашингтона. Крім цього, судно транспортувало до КНР венесуельську нафту, яка теж перебуває під американськими санкціями, додала вона.

Сінгапур є найбільшим в Азії центром торгівлі нафтою та найбільшим у світі портом для бункерування. Навколишні води є життєво важливими торговельними шляхами між Азією, Європою та Близьким Сходом, а також одними із найбільш завантажених світових морських шляхів.

Читайте також: Росія застосовує нові методи обходу санкцій у нафтовій торгівлі - ОП

Як повідомляв Укрінформ, 21 березня щонайменше вісім людей загинули внаслідок аварії поблизу Японії танкера, який йшов під прапором Південної Кореї та перевозив хімікати.

Фото: Republic of Singapore Navy