У Канаді через лісові пожежі евакуйовують тисячі людей

Відео

У північній частині канадської провінції Альберта вирують п’ять значних лісових пожеж, у зв’язку з чим розпочато евакуацію трьох громад.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що накази про евакуацію були видані у громадах Джон Д’Ор, Фокс-Лейк та Гарден-Рівер на півночі Альберти. Загальна територія трьох громад становить близько 62 000 гектарів, там проживають 5000 людей.

Альберта багата нафтою, однак про загрозу для видобутку від лісових пожеж не йдеться.

Загалом у провінції спалахнули 158 лісових пожеж, 55 з яких вийшли з-під контролю, що означає, що площа загоряння розширюватиметься. Зазначається, що не всі пожежі, які вийшли з-під контролю, потребують евакуації людей.

«Очікується, що пожежна активність залишатиметься інтенсивною протягом усіх вихідних, оскільки спекотна і суха погода зберігається», – йдеться у заяві протипожежної служби влади Альберти.

У провінції працюють понад 200 пожежників та допоміжного персоналу, 10 гелікоптерів та 43 одиниці важкої техніки. У протипожежній службі зауважили, що вогонь спричинила блискавка.

Водночас у сусідній провінції Британська Колумбія, де палає до 319 активних лісових пожеж, у суботу були видані накази про евакуацію через непідконтрольну пожежу між двома озерами, поінформувала протипожежна служба провінції.

За останню добу у Британській Колумбії виникли 58 нових лісових пожеж, зокрема три у південному регіоні – Шетленд-Крік, Ейлвін-Крік та Комонко-Крінк – за якими потрібне спостереження. Перелічені райони перебувають у стані готовності до проведення евакуації місцевих жителів, повідомили в уряді провінції.

Читайте також: Північна Македонія та Республіка Сербська звернулися по допомогу через лісові пожежі

Як повідомляв Укрінформ, у п'яти провінціях Туреччини, зокрема, в Анталії, Баликесірі, Ушаку, Чанаккалє та Чорумі, спалахнули лісові пожежі.

Фото: globalnews.ca