Через глобальний збій з ладу вийшли 8,5 мільйона комп’ютерів по всьому світу

Компанія Microsoft підрахувала, що внаслідок технічного збою у роботі IT-систем 19 липня з ладу було виведено близько 8,5 мільйона комп’ютерів з Windows по всьому світу.

Про це повідомило ВВС із посиланням на інформацію Microsoft, передає Укрінформ.

«Корпорація Microsoft заявила, що, за її оцінками, 8,5 мільйона комп’ютерів у всьому світі вийшли з ладу через глобальний збій ІТ», - йдеться у повідомленні.

У виданні наголошують, що ця оприлюднена цифра дає підстави припустити, що цей інцидент може бути найгіршою кіберподією в історії. Збій стався через розсилку компанією CrowdStrike пошкодженого оновлення програмного забезпечення великій кількості своїх клієнтів.

Водночас у Microsoft підкреслили, що кількість уражених пристроїв становить менш як 1%. При цьому збій мав широкі економічні та соціальні наслідки, оскільки клієнтами CrowdStrike є багато критично важливих служб та підприємств.

Читайте також: Кіберрозвідка Австралії заявила про появу шкідливих сайтів після глобального IT-збою

Як повідомлялося, зранку 19 липня у світі стався глобальний IT-збій. За даними ЗМІ, причина - програмне забезпечення CrowdStrike, встановлене на компʼютерах з Windows. Про технічний збій у роботі повідомила низка українських сервісів. Наразі підприємства та сервіси повільно відновлюються після збою.

Фото: EPA