Радбез ООН на екстреному засіданні обговорить обмін ударами між хуситами та Ізраілем

Рада Безпеки ООН обговорить у понеділок обстріл єменськими хуситами Тель-Авіва та відповідь Ізраїлю на цю атаку.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, екстрене засідання з цього питання на прохання Ізраїлю ініціювали США, Велика Британія та Франція.

Унаслідок атаки дрона, запущеного хуситами, у ніч проти п’ятниці поблизу консульства США в Тель-Авіві загинув громадянин Ізраїлю, ще десятеро отримали незначні поранення.

У суботу Ізраїль завдав у відповідь ударів по прибережному єменському місту Ходейда, контрольованому бойовиками-хуситами, де розташовано нафтопереробний завод.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив глибоко занепокоєння «повідомленнями про повітряні удари, завдані по порту Ходейда в Ємені та навколо нього».

За попередніми даними, які навів генсек, у результаті цієї атаки загинуло кілька людей і понад 80 дістали поранення, також завдано значної шкоди цивільній інфраструктурі.

Читайте також: Ізраїль завдав ударів по енергетичних потужностях хуситів

Гутерреш закликав сторони конфлікту уникати ударів по цивільному населенню й інфраструктурі та виявляти «максимальну стриманість», щоб уникнути подальшої ескалації.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок атаки дрона в ніч проти п’ятниці, запущеного, як вважається, хуситами, у Тель-Авіві стався вибух, загинула одна людей і 10 отримали незначні поранення. Ізраїль пообіцяв відплату за цю атаку.