Hubble показав спіральну галактику в сузір'ї Малого Лева

Фото

Космічний телескоп NASA/ESA Hubble сфотографував спіральну галактику NGC 3430, що розташована за 100 млн світлових років від Землі, в сузір’ї Малого Лева.

Про це повідомляє обсерваторія ESA, передає Укрінформ.

Зазначається, що у 1926 році американський астроном Едвін Габбл (Edwin Hubble) написав статтю, в якій розписав класифікацію близько чотирьох сотень галактик за їхнім зовнішнім виглядом — спіральні, спіральні з перемичкою, лінзоподібні, еліптичні або неправильні.

Ця проста типологія виявилася надзвичайно впливовою, і сучасні, більш детальні документи, якими користуються сьогодні астрономи, все ще базуються на ній.

NGC 3430 сама по собі є галактикою типу «SAc» - спіральною галактикою без центральної смуги з відкритими й чітко окресленими «рукавами».

Читайте також: Життя на Землі виникло значно раніше, ніж вважалося - британські науковці

Відкривачем NGC 3430 є британський астроном німецького походження Фрідріх Вільгельм Гершель, який уперше спостерігав за цим космічним об’єктом 7 грудня 1785 року.

Як повідомляв Укрінформ, космічний телескоп NASA/ESA Hubble сфотографував яскраву галактику NGC 3810, що розташована за 50 млн світлових років від Землі, в сузір’ї Лева.

Фото: ESA/Hubble & NASA