На заміну переданим Україні МіГам Словаччина отримала нові F-16

До Словаччини прибули перші нові бойові літаки F-16, якими замінять радянські МіГи, передані раніше Україні.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

“Словаччина отримала перші два із 14 нових винищувачів F-16, які замінять вироблені у Росії літаки, раніше передані Україні”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що ще 12 F-16 мають прибути до Словаччини до кінця року. “У 2018-му році Словаччина уклала угоду на купівлю 14 літаків за 1,6 млрд дол. Першу поставку було здійснено на рік пізніше через затримки, повʼязані із пандемією COVID”, - зауважує Reuters.

Читайте також: Фіцо у розмові зі Шмигалем розкритикував санкції України проти російського «Лукойла»

Агентство нагадує, що Словаччина минулого року передала Україні десяток МіГ-29, які не мала наміру використовувати через брак деталей. “Новий уряд Словаччини, очолюваний премʼєр-міністром Робертом Фіцо, перебуває при владі з кінця минулого року і вже припинив надавати Україні військову допомогу й розпочав розслідування щодо безоплатної передачі попередньою адміністрацією винищувачів МіГ-29”, - стверджує Reuters.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія отримала скаргу від Угорщини та Словаччини на санкції України проти “Лукойла” і припинення транзиту російської нафти через трубопровід «Дружба».

Фото ілюстративне