Кандидат у віцепрезиденти від Гарріс розкритикував Венса за його позицію щодо України

Сенатор Марк Келлі, який претендує на посаду віцепрезидента США в президентській кампанії імовірної кандидатки від демократів Камали Гарріс, розкритикував кандидата на посаду віцепрезидента від республіканців Джей Ді Венса за його позицію щодо України.

Як передає Укрінформ, про це Келлі заявив у середу в інтервʼю Politico.

«Для мене цілком очевидно, що є Джей Ді Венс, який хоче повністю відмовитися від України, і є Дональд Трамп, який у минулому був досить проросійським і схилявся до Володимира Путіна так, як я ніколи не очікував від президента», - зазначив Келлі.

За його словами, він «дуже стурбований тим, що ці хлопці зроблять, аби відмовитися від союзника на користь супротивника».

Це був би набагато небезпечніший світ, додав Келлі.

Читайте також: Трамп заявив, що готовий піти на дебати із Гарріс

Як провідний член сенатського Комітету із питань збройних сил і колишній військовий пілот, Келлі є рішучим прихильником України і взяв на себе практичну роль у питанні підготовки українських пілотів для літаків F-16 на авіабазі «Девіс-Монтен» у його штаті Арізона.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидентка США Камала Гарріс оголосила про намір змагатися за посаду президента. Вона вже провела телефонні розмови щонайменше із трьома потенційними кандидатами у віцепрезиденти.