Ізраїль бореться за американські інтереси, тому ще воює проти Ірану - Нетаньягу в Конгресі США

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, виступаючи в Конгресі США, що Ізраїль бореться за американські інтереси, оскільки веде війну проти Ірану.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

«Іран розуміє, що для того, щоб по-справжньому кинути виклик Америці, він повинен спочатку завоювати Близький Схід, і для цього він використовує своїх численних проксі, включаючи хуситів, «Хезболлу» і ХАМАС, – сказав Нетаньягу. – Однак у самому серці Близького Сходу на шляху Ірану стоїть горда проамериканська демократія, моя країна – держава Ізраїль».

За його словами, для Ірану Ізраїль стоїть на першому місці, Америка – на другому. «Тому, коли Ізраїль бореться з ХАМАСом, то ми боремося з Іраном. Коли ми боремося з «Хезболлою», то ми боремося з Іраном. Коли ми боремося з хуситами, то ми боремося з Іраном», – заявив він.

Читайте також: Нетаньягу - про досягнення угоди з ХАМАСом: Дух ворога починає ламатися

Говорячи про антивоєнних протестувальників, прем’єр назвав їх «корисними ідіотами Ірану». «Наскільки нам відомо, Іран фінансує антиізраїльські протести, які проходять прямо зараз біля цієї будівлі, – зазначив він. – Їх не так багато, але вони є…»

За його словами, протестувальники підтримують ХАМАС, ґвалтівників і вбивць.

Як повідомляв Укрінформ, Нетаньягу в середу виступив у парламенті США перед сенаторами та конгресменами.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс та близько 80 демократів у Палаті представників та кілька сенаторів-демократів не були присутні в залі. Натомість Гарріс зустрінеться з ізраїльським лідером у четвер окремо. Також Нетаньягу проведе зустріч з президентом Джо Байденом.

Фото: AA