Білий дім назвав «безглуздими» заклики до Байдена подати у відставку

Білий дім висміяв заклики опонентів Байдена, які наполягають на його відставці зараз, та наголосив, що президент має твердий намір досягти ще більших успіхів для країни до завершення свого терміну.

З такою заявою виступила в середу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це відповідь на заяви, які я чула про його відставку з посади: ми вважаємо, що будь-які заклики про цю відставку є безглуздими»,- наголосила представниця Білого дому.

Вона підкреслила, що президент Байден досяг значних успіхів за роки від початку своєї каденції.

«Він зміг зробити більше, ніж будь-який президент упродовж двох термінів… І він хоче завершити роботу, яку почав, та досягти ще більш історичних результатів для американського народу», зауважила вона.

Жан-П’єр також зазначила, що президент Джо Байден зійшов з перегонів не тому, що не вірить у свої можливості керувати країною. Він, за словами речниці Білого дому, скаже про це більш докладно сам у зверненні до нації, запланованому на вечір середи за східноамериканським часом.

Читайте також: Гарріс уперше після відходу Байдена публічно атакувала Трампа

У цьому контексті вона процитувала письмове звернення президента, яке він надіслав у неділю: «Це відповідає кращим інтересам моєї партії, моєї країни, щоби я зійшов (з перегонів – ред.) та зосередився виключно на виконанні моїх обов’язків президента до кінця терміну».

Як повідомляв Укрінформ, у неділю президент США Джо Байден заявив, що припиняє свою виборчу кампанію та звернувся із закликом до демократів підтримати кандидатуру віцепрезидентки Камали Гарріс. Тим часом лідери Демократичної партії у Палаті представників та Сенаті США публічно підтримали Гарріс в якості кандидатки у президенти США від їхньої партії.