Air France-KLM вимагатиме компенсацію через глобальний комп'ютерний збій

Група Air France-KLM має намір отримати компенсацію в розмірі €10 млн за збитки, заподіяні глобальним комп'ютерним збоєм, що стався 19 липня.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на AD, кому саме будуть висунуті вимоги, не повідомляється.

«Air France-KLM зазнала збитків у розмірі близько 10 мільйонів євро через глобальний комп'ютерний збій минулого тижня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в результаті глобального комп'ютерного збою KLM довелося скасувати 75 рейсів в аеропорту Схіпгол, переважно на європейських напрямках.

«Air France-KLM все ще складає перелік фактичної шкоди. Групі Air France-KLM частково довелося зіткнутися із втратою доходу через те, що люди не могли відлетіти. Мандрівників також довелося розміщувати у готелях та бронювати новий переліт», - йдеться у повідомленні.

Генеральна директорка KLM Мар'ян Рінтель каже, що збій особливо розчарував людей, які прямували у відпустку.

Читайте також: У США третій день поспіль скасовують понад 1500 авіарейсів через глобальний збій

«В останні місяці ми зосередилися на стабільній роботі та зробили все можливе, щоб все було вчасно. Дуже прикро, що ми зіткнулися із цими проблемами у п'ятницю», - сказала вона.

За її словами, у п'ятницю, 19 липня, KLM швидко знову взяв ситуацію під контроль в аеропорту Схіпгол.

«Ми змогли виконати більшу частину ремонтних робіт, тому того ж дня ми знову змогли працювати. На щастя, вже у суботу всі знову могли вирушити у відпустку», - каже Рінтель.

Читайте також: Через глобальний збій з ладу вийшли 8,5 мільйона комп’ютерів по всьому світу

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах глобальний технічний збій у роботі операційної системи Windows спричинив проблеми в роботі аеропорту Ейндговена та Схіпгол.

Фото ілюстративне: Air France-KLM