Блінкен попередив Ван Ї про наслідки, якщо Китай не припинить підтримки ВПК Росії

Державний секретар США Ентоні Блінкен попередив міністра закордонних справ Китаю Ван Ї про готовність Сполучених Штатів застосувати додаткові кроки, якщо Китай не припинить підтримку військово-промислового комплексу РФ.

Про це йшлося зустрічі двох лідерів у суботу на полях міністерського засідання АСЕАН у Лаосі, передає Укрінформ із посиланням на Держдепартамент США.

«Держсекретар вкотре висловив серйозну стурбованість у зв’язку з підтримкою КНР оборонно-промислової бази Росії та чітко дав зрозуміти: якщо Китай не робитиме нічого для уникнення загрози європейській безпеці, Сполучені Штати продовжать вживати відповідних заходів для цього»,- зазначається в повідомленні.

Блінкен також обговорив провокаційні дії КНДР та наголосив на необхідності співпраці з для стабілізації в регіоні.

Читайте також: Британія закликала Китай не давати своїм компаніям підтримувати армію РФ

Крім того, зазначається, що сторони провели «відкриті та продуктивні дискусії з ключових двосторонніх, регіональних та глобальних питань». Блінкен підкреслив «важливість продовження використання дипломатії» для обговорення розбіжностей у підходах, а також щодо посилення співпраці. Держсекретар підкреслив наміри Сполучених Штатів надалі вживати «необхідних заходів для захисту інтересів і цінностей» США та союзників і партнерів.

Окремо Блінкен висловив занепокоєння щодо розхитування КНР ситуації в Південнокитайському морі.

Читайте також: Боррель закликав Китай вплинути на Росію заради завершення її війни проти України

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебував з візитом у КНР, де провів переговори з міністром закордонних справ країни Ван Ї.

Фото: Getty Images