Спецслужби ідентифікували осіб, які можуть бути причетні до саботажу на французькій залізниці

Спецслужби ідентифікували певну кількість осіб, які можуть бути причетні до масштабного саботажу на французькій залізниці (SNCF), що стався за кілька годин до церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі та зупинив рух швидкісних потягів по всій країні.

Про це сказав в.о. міністра внутрішніх справ Жеральд Дарманен телеканалу France 2, передає Укрінформ.

«Це традиційний спосіб дій ультралівих, який ми могли спостерігати раніше. Питання в тому, чи були ці люди об'єктом маніпуляцій», - наголосив урядовець.

За його словами, йдеться про співучасть та залученість всередині мережі SNCF, оскільки акція була надзвичайно добре спланована.

«Розслідування визначило певну кількість профілів людей, які могли вчинити цей дуже свідомий і надзвичайно цілеспрямований саботаж», - додав Дарманен.

Читайте також: У Польщі популярного телеведучого відсторонили від коментування Олімпіади

Як повідомлялося, у ніч проти п'ятниці в різних точках французької мережі швидкісних потягів TGV були перерізані і підпалені оптоволоконні кабелі, що проходять близько до колій і передають інформацію про безпеку для машиністів.

Це сталося всього за кілька годин до церемонії відкриття Олімпійських ігор, коли велика кількість пасажирів планувала прибути до Парижа або ж вирушити у відпустку, що спричинило великий хаос на станціях.

Читайте також: У Франції ультраправі використовують ШІ для просування антиєвропейських наративів - експерти

В.о. міністра внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив у суботу, що не може виключати причетність іноземних держав до диверсії та саботажу на залізниці напередодні відкриття Олімпіади.

Фото: TGV