Молдова не впустила проросійського блогера з Вірменії

Прикордонники Молдови не впустили в країну проросійського блогера з Вірменії Міку Бадаляна, який планував у Кишиневі оголосити про запуск нового проєкту російської громадської організації «Євразія» під назвою «Волонтери Євразії».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Point.md.

Керівниця пресслужби Прикордонної поліції Раїса Новицьки заявила, що Бадалян «не відповідає правовим умовам для в'їзду до Республіки Молдова».

Зазначається, що некомерційна організація «Євразія» була заснована у Москві у квітні 2024 року колишнім бухгалтером ліквідованої партії олігарха-втікача Ілана Шора «Шор» - Неллі Парутенко. Бадалян входить до керівництва організації «Євразія» разом із депутатом Держдуми Росії Оленою Аршиновою, яка має політичне минуле в Придністров’ї.

Читайте також: У Молдову не впустили російського репера MC Doni

Сам Бадалян відомий своєю проросійською позицією та співпрацює з російськими пропагандистськими держагентствами Russia Today та Sputnik, забороненими в Республіці Молдова та низці європейських країн.

У вересні 2023 року його було затримано службами безпеки Вірменії за незаконний обіг зброї.

Читайте також: До Литви знову не впустили російський вантажний вагон із символом «Z»

Як повідомляв Укрінформ, у травні прикордонна поліція Молдови не впустила в країну російського репера MC Doni, який мав виступити на концерті, організованому групою олігарха-втікача Ілана Шора.