Глава Міноборони ФРН вирушив в азійське турне

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус вирушив у тижневу поїздку до Азійсько-Тихоокеанського регіону, її мета - засвідчити партнерські зв’язки з країнами АТР, поспілкуватися з військовими, задіяними в навчаннях, які проходять на Гаваях.

Про це сказав на брифінгу речник Міноборони Арно Коллац, передає кореспондент Укрінформу.

За словами речника, йдеться про важливість Індійсько-Тихоокеанського регіону, щодо якого федеральний уряд має свою стратегію.

«Важливо, щоб Бундесвер і Міноборони також допомогли підкреслити цю важливість. Своєю присутністю ми хочемо продемонструвати важливість свободи морських шляхів і порядку, заснованого на правилах. Дуже важливо, щоб ми демонстрували свою присутність на місці. Це також сигнал нашим партнерам», - сказав представник МО.

Він додав, що міністр хоче поглибити двосторонні відносини на місцевому рівні та підкреслити надійність Німеччини як партнера.

Пісторіус зустрінеться з військовослужбовцями Бундесверу в американському штаті Гаваї, де наразі проходять багатонаціональні навчання RIMPAC-2024, у яких ФРН традиційно бере участь. До навчань долучилися представники ВПС і ВМС.

Далі глава Міноборони ФРН полетить до Південної Кореї, а після цього - на Філіппіни. Там він проведе переговори з колегами-міністрами.

Читайте також: У Німеччині підтвердили розробку нової стратегії щодо ОПК

Як повідомлялося, останніми роками тихоокеанський регіон відіграє все більшу роль у зовнішній та оборонній політиці Німеччини.