Сеул вважає, що КНДР проведе ядерне випробування напередодні чи одразу після виборів у США

Міноборони Південної Кореї вважає, що КНДР може провести наступне ядерне випробування у листопаді, напередодні чи одразу після президентських виборів у Сполучених Штатах.

Про це заявив глава оборонного відомства Шин Вон Шик, повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

«Північна Корея завершила підготовку до проведення ядерного випробування і готова його здійснити, як тільки буде ухвалено рішення», - сказав Шин.

У Сеулі не виключають, що Пхеньян може вдатись до ядерної провокації, аби продемонструвати свої військові можливості та спробувати вплинути на північнокорейську політику нового президента Сполучених Штатів.

«Ми не можемо виключити того, що цей вирішальний момент станеться безпосередньо перед або після президентських виборів у США для посилення впливу на політику Сполучених Штатів», - зазначив міністр.

Він також зауважив, що Сеул, Вашингтон і Токіо постійно посилюють тристоронню співпрацю проти загроз Північної Кореї й уже запустили систему обміну даними попередження про ракетні пуски КНДР у режимі реального часу та досягнули угоди стосовно стандартизації відстеження ракет, запущених із Північної Кореї.

Читайте також: КНДР відновила економічне зростання завдяки поставкам зброї Росії - Bloomberg

Пхеньян, у порушення резолюцій Ради безпеки ООН, провів шість ядерних випробувань. Останнє підземне ядерне випробування пройшло в 2017 році, після чого РБ ООН запровадила жорсткі санкції проти КНДР.

Як повідомляв Укрінформ, міністри оборони США, Японії та Південної Кореї підписали в неділю документ про тристоронню співпрацю у сфері безпеки, спрямовану на поглиблення безпекового співробітництва у відповідь на ядерні і ракетні загрози з боку КНДР і її військову інтеграцію з Росією.

Фото: Yonhap