Південна Корея формує Стратегічне командування для стримування КНДР

Уряд Південної Кореї ухвалив рішення про формування нового військового командування, відповідального за стратегічні операції зі стримування зростаючих військових загроз з боку КНДР.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Нове південнокорейське Стратегічне командування буде аналогом Стратегічного командування США, відповідального за ядерний арсенал Сполучених Штатів. Йому підпорядковуватимуться головні елементи системи стримування Південної Кореї від балістичних ракет високої потужності до сил спеціальних операцій.

Завданням Стратегічного командування є реагування на погрози чи застосування Північною Кореєю ядерної або іншої зброї масового знищення.

Очікується, що нове командування почне функціонувати в жовтні й отримає оперативний контроль над ракетними військами, кібернетичними підрозділами, підрозділами безпілотних літальних апаратів та силами спеціальних операцій. За потреби йому підпорядковуватимуть певні засоби ВМС і ВПС, проте військово-повітряні сили залишаться відповідальними за третю складову системи стримування – протиповітряну та протиракетну оборону Південної Кореї.

Формування такого командування відбувається за згодою із союзниками Сеула, Сполученими Штатами і Японією, які наполягали на необхідності об’єднання потенціалу стримування під одним командуванням, аби краще протистояти зростаючим загрозам із КНДР.

Читайте також: США, Японія і Південна Корея підписали меморандум про співпрацю у безпековій сфері

Стратегічне командування, зокрема, зосередиться на розробці оперативного плану, спрямованого на нейтралізацію керівництва Північної Кореї у випадку повномасштабного конфлікту, а також створенні платформи превентивного удару Kill Chain як одного з елементів системи стримування.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони Південної Кореї вважає, що КНДР може провести наступне ядерне випробування у листопаді, напередодні чи одразу після президентських виборів у Сполучених Штатах.