У РФ чоловіка засудили до 7 років ув'язнення за підготовку до підпалу військкомату

У Росії засудили жителя Єсентуків Сергія Станчева до семи років позбавлення волі за підготовку до підпалу військкомату у Ставропольському краї.

Про це повідомляє Медіазона, передає Укрінформ.

Перші два з половиною роки засуджений має провести у в'язниці, решту строку – у колонії загального режиму.

За версією слідства, Станчев у січні 2023 року зв'язався телефоном з якимось українським проєктом, щоб "вступити в збройне формування". Після цього він нібито підтримував контакт і співпрацював "на конфіденційній основі" з представником легіону "Свобода Росії".

Стверджується, що Станчев знімав військкомат на відео і звітував перед представником легіону, і погодився підпалити будівлю "з метою дестабілізації діяльності органів влади", але "не зміг довести злочин до кінця, оскільки його затримали силовики".

Читайте також: У Криму продовжили арешт чотирьом активістам, затриманим у березні

Про затримання жителя Єсентуків, який планував підпалити "адміністративну будівлю міністерства оборони", ставропольське управління ФСБ звітувало наприкінці березня.

Як повідомлялося, в Росії з початку повномасштабної російської агресії проти України приблизно 550 осіб стали фігурантами кримінальних справ про підпали або спроби підпалів військкоматів, адміністративних будівель та об'єктів залізничного транспорту.

Фото ілюстративне