Спікер парламенту Грузії не вважає Іран співучасником війни Росії проти України

Cпікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі вважає, що Іран не є співучасником війни Росії проти України.

Про це він заявив на брифінгу, передає Укрінформ з посиланням на Грузия Online.

Як зазначається, прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе разом з урядовою делегацією був серед небагатьох лідерів, присутніх на похороні президента Ірану Ібрагіма Раїсі, а також 30 липня відвідав церемонію інавгурації нового президента Масуда Пезешкіана.

Відтак у Папуашвілі запитали, чи не створює проблем встановлення тісних зв'язків з країною, яка є співучасником війни.

«Іран не є співучасником якоїсь війни, принаймні цієї. Я не знаю, звідки це ви взяли», - заявив він.

Щодо відносин Грузії з Іраном, то, за словами Папуашвілі, «у нас з Іраном є історико-дипломатичні відносини, які ґрунтуються як на повазі, так і на культурних зв'язках між народами, а також виражають ставлення нашого народу до процесів, які можуть відображатися у вигляді тієї ж інавгурації».

Спікер парламенту Грузії також відмовився відповідати на запитання, чи є у нього інформація про постачання Іраном до РФ безпілотників "Шахед".

Читайте також: ХАМАС заявляє, що його лідера Ісмаїла Ханію вбили у Тегерані

Як повідомлялося, Іран підтримує Росію у війні проти України не лише на дипломатичному рівні, він регулярно постачає РФ дрони-камікадзе, переважно, «Шахед-131» та «Шахед-136», за допомогою яких російські військові практично щодня атакують українську інфраструктуру, зокрема й цивільну. Тегеран також голосує проти резолюцій ООН, які засуджують агресію РФ в Україні.