Росія проводить третій раунд навчань із застосування тактичної ядерної зброї

Російські військові у середу розпочали в сусідніх із Україною військових округах третій раунд навчань із застосування тактичної ядерної зброї, що є частиною зусиль Кремля, спрямованих на те, аби змусити Захід обмежити підтримку України.

Про це пише АР, передає Укрінформ.

У навчаннях беруть участь підрозділи Центрального і Південного військових округів, озброєні ракетами малої дальності «Іскандер». Вони відпрацюють отримання ядерних боєголовок зі складів та їх встановлення на ракетах у визначених районах запуску.

До маневрів також залучаються підрозділи ВПС, які мають встановити оснащені ядерними боєголовками ракети на військові літаки і виконати навчальні польоти.

Міноборони Росії традиційно заявило, що навчання мають на меті підтримання готовності військ до виконання бойових завдань.

До тактичної ядерної зброї в Росії відносять бомби, боєголовки для ракет малої дальності та артилерійські боєприпаси меншої потужності, ніж стратегічна зброя – потужні боєголовки, якими оснащуються міжконтинентальні балістичні ракети, призначені для знищення цілих міст.

Попередні два етапи навчань Росія проводила у травні й червні. Червневі навчання проводилися спільно з військами союзної Росії Білорусі, куди Москва перекинула частину своєї тактичної ядерної зброї минулого року.

Читайте також: Британія розроблятиме далекобійні ракети для протидії ядерній зброї Росії - The Times

Російський правитель Володимир Путін та представники його режиму неодноразово погрожували Заходу своєю ядерною зброєю, намагаючись перешкодити союзникам по НАТО нарощувати підтримку Києва.

Кремль назвав навчання із застосування тактичної ядерної зброї частиною відповіді Москви на заяви західних партнерів України про дозвіл завдавати ударів західною зброєю по російській території.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня РФ розпочала масштабні військово-морські навчання в Арктиці, на Балтійському та Каспійському морях і на Тихому океаніЧорноморський флот в них участі не бере.

Фото ілюстративне