У Словенії ув’язнили двох російських шпигунів

Двоє росіян, яких затримали в Словенії в грудні 2022 року за звинуваченнями в шпигунстві, визнали себе винними на таємному судовому процесі в Окружному суді Любляни і були засуджені до одного року і семи місяців ув'язнення кожний.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Slovenia Times.

Суд підтвердив 31 липня інформацію про вирок росіянам. Парі також заборонений в'їзд в країну на п'ять років.

Також суд постановив вилучити предмети, які вони використовували для злочинних дій, а також грошові кошти, отримані через ці дії.

Зазначається, що шпигунів, чоловіка та жінку, затримали на початку грудня 2022 року. Повідомлялося, що вони перебувають у партнерстві, мають двох дітей та аргентинське громадянство. Їх звуть Людвіг Гіш і Марія Роза Майєр Муньос.

Проте їхні справжні імена - Артем Вікторович Дульцев і Ана Валеріївна Дульцева. Вони є елітними оперативниками Служби зовнішньої розвідки РФ.

За даними газети WSJ, їхньою ціллю в Словенії було Агентство ЄС зі співробітництва регуляторів енергетики, розташоване в Любляні, неподалік від будинку, в якому вони проживали.

Повідомляється, що вони також використовували Словенію як базу для поїздок до Італії, Хорватії та інших країн Європи, щоб зв’язатися з іншими агентами розвідки, яким вони передавали накази з Москви.

Читайте також: Швейцарська прокуратура підозрює російського дипломата у шпигунстві - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно затриманий у Парижі за підозрою у шпигунстві росіянин Кирило Грязнов був завербований російськими спецслужбами для провокацій на Олімпійських іграх.