В Англії ще в одному місті спалахнули заворушення після нападу на дітей

На північному сході Англії у п'ятницю ввечері спалахнули заворушення в Сандерленді, пов'язані з нападом на початку цього тижня на дітей, внаслідок якого загинули три дівчинки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

За словами керівника місцевої поліції Хелени Беррон, восьмеро осіб були заарештовані, а троє поліцейських постраждали. Двоє з офіцерів залишалися в лікарні вранці в суботу, додала вона.

На відеокадрах з місця події видно, як натовп з кількох сотень осіб у центрі міста Сандерленд нападає на поліцейських та підпалює щонайменше одну автівку, а також будівлю поруч з поліцейським офісом.

На інших зображеннях, опублікованих у соціальних мережах, видно, як молоді люди в балаклавах кидають цеглу та запускають феєрверки.

«Шокуючі сцени, свідками яких ми стали в Сандерленді цього вечора, є абсолютно неприйнятними», — сказала Беррон.

За її словами, зараз проводиться розслідування, щоб встановити усіх винних.

Читайте також: У британському Саутпорті виникли заворушення після різанини у дитячому клубі

Заворушення сталися, коли поліція по всій країні готувалася до запланованих ультраправими силами мітингів та демонстрацій на ці вихідні після двох ночей заворушень, що відбулися на тлі нападу з ножем на дітей у понеділок.

Столична поліція Лондона заявила, що її офіцери заарештували 111 людей, коли мітинг у Вестмінстері переріс у насильство ввечері у середу.

Як повідомлялося, у британському місті Саутпорт у вівторок сталися сутички між протестувальниками та поліцією після заходу на вшанування пам'яті трьох дітей, які загинули внаслідок ножової атаки. Під час заворушень постраждали 39 поліцейських.

Фото: Getty Images