КНДР розмістить 250 установок балістичних ракет на кордоні з Південною Кореєю

Північна Корея розмістить 250 нових пускових установок тактичних балістичних ракет уздовж лінії розмежування з Південною Кореєю.

Про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap, передає Укрінформ. 

Церемонія передачі нових ракетних установок військовим пройшла напередодні ввечері у Пхеньяні за участю лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

Кім у своєму виступі заявив, що балістичні ракети є основним озброєнням армії КНДР і закликав військових бути готовими до протистояння зі Сполученими Штатами, які залишатимуться ворожою для КНДР країною протягом багатьох поколінь.

У повідомленні північнокорейської сторони не вказуються назва і характеристики нових пускових установок, проте фахівці в Сеулі за опублікованими KCNA фото ідентифікували їх як установки для запуску твердопаливних тактичних балістичних ракет Hwasong-11 із бойовою частиною вагою 500 кг і максимальною зафіксованою дальністю польоту до 690 км.

Читайте також: Сеул вважає, що КНДР проведе ядерне випробування напередодні чи одразу після виборів у США

Збройні сили Південної Кореї заявили, що їх розвідка спільно з партнерами зі Сполучених Штатів постійно відстежує і тримає у полі зору розробку Пхеньяном зброї.

У відомстві також висловили сумнів із приводу того, чи зможе Північна Корея на тлі обмежених ресурсів і міжнародних санкцій збудувати достатньо ракет для нових пускових установок.

Як повідомляв Укрінформ, міністерка закордонних справ Австралії Пенні Вонг назвала військову угоду Північної Кореї з Росією загрозою глобальній стабільності та засудила передачу Пхеньяном зброї Москві для війни проти України як грубе порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.