Волз вдало атакує й висміює опонентів, тому Гарріс його обрала - експерт Атлантичної ради

Ексклюзив

Губернатор штату Міннесота Тім Волз – найменш очікуваний вибір кандидатки від демократів Камали Гарріс, яка висунула його претендентом на посаду віцепрезидента США.

Таку думку у коментарі Укрінформу висловив старший науковий співробітник Атлантичної ради, колишній президент Freedom House Адріан Каратницький.

«Це, думаю, несподівана номінація, і непрогнозований кандидат», – сказав експерт, зауваживши, що «Волз справді представляє, як свідчить його біографія, стару Америку».

За словами Каратницького, кандидат на віцепрезидента походить з малого повітового містечка, працював учителем, тренером «якихось команд у середній школі». Організовував туристичні групи студентів до Китаю.

«І лише коли йому було 40 років, він долучився до президентської кампанії (яка не була успішною) сенатора Джона Керрі. І тоді в нього був такий досить швидкий стрибок у політику», – зазначив експерт.

Він додав, що Волз служив у Національній гвардії, «і це, нібито, дає йому якийсь досвід у сфері безпеки». Проте, на думку Каратницького, «глибокого безпекового досвіду» та усталених поглядів на зовнішню політику він не має.

Волз представляє радше лівоцентристське крило Демпартії, «хоча багато людей вважало, що оскільки Гарріс походить з лівого крила, то було б корисно номінувати як свого віцепрезидента людину, котра має більш центристські або правоцентристські позиції», зауважив експерт.

На його думку, губернатор Міннесоти «говорить дуже прямо й оптимістично, уміє з усмішкою атакувати й певною мірою висміювати своїх опонентів». Він вдало атакував останніми тижнями кандидата від республіканців Донадьда Трампа та його висуванця на посаду віцепрезидента Джей Ді Венса.

«Усе це, думаю, підняло його рейтинг, бо це людина, про яку ніхто не говорив, він сидів собі в такому заспаному штаті Міннесота, а тепер вийшов на велику сцену й опинився в центрі уваги», – зазначив експерт.

Він припустив, що цей вибір може виявитися «першою помилкою Гарріс», хоча «такі помилки прощаються у виборчих кампаніях, оскільки люди переважно голосують за президента, а не віцепрезидента».

Читайте також: Гілларі Клінтон прокоментувала оголошення Тіма Волза кандидатом у віцепрезиденти

Гарріс уже критикують за те, що відхилила кандидатури, котрі могли б посприяти їй виграти вибори у ключових штатах, – Аризоні, «якби вона номінувала сенатора Марка Келлі, який представляє цей штат, або Джоша Шапіро – губернатора Пенсильванії, де вона конче мусить перемогти, щоб стати президентом», додав Каратницький.

Щодо України, то і Гарріс, і Волз у разі перемоги на виборах «перебуватимуть глибоко під впливом тих експертів, яких вони призначать», – вважає експерт.

«Самі вони не будуватимуть якусь власну продуману зовнішню та безпекову політику. Ця політика формуватиметься безпековим істеблішментом Демократичної партії, що означає, продовження політики Байдена», – зазначив Каратницький.

Як повідомляв Укрінформ, кандидат у президенти від демократів Камала Гарріс у вівторок оголосила кандидатом на посаду віцепрезидента губернатора штату Міннесота Тіма Волза.

Фото: Stephen Maturen/Getty Images