Байден привітав обрання Волза кандидатом у віцепрезиденти

Чинний президент США Джо Байден привітав рішення віцепрезидентки США та кандидатки в президенти від демократів Камали Гарріс обрати кандидатом у віцепрезиденти своєї команди губернатора штату Міннесота Тіма Волза.

Як передає Укрінформ, про це Байден написав у соцмережі Х.

«Перше важливе рішення, яке приймає висуванець партії, - це вибір віцепрезидента. І Камала Гарріс прийняла чудове рішення, обравши губернатора Тіма Волза своїм віцепрезидентом», – написав американський лідер.

Байден зазначив, що знайомий із Волзом майже два десятиліття: спочатку під час його роботи у Конгресі, а потім під час обіймання посади губернатора, коли Волз проявив себе як сильний, принциповий і ефективний лідер. На додачу до цього, Байден згадав про тривалу військову службу Волза.

«Вони будуть найсильнішими захисниками наших особистих свобод і нашої демократії. І вони гарантують, що Америка продовжить бути лідером у світі і відігравати свою роль «незмінної держави», – написав Байден.

Президент США закликав підтримати Гарріс та Волза всіх демократів та «усіх американців відданих свободі, демократії та американському лідерству у світі».

«Кожне покоління американців стикається із моментом, коли їх просять захистити американську демократію. Цей момент настав», – заявив Байден.

Читайте також: Гілларі Клінтон прокоментувала оголошення Тіма Волза кандидатом у віцепрезиденти

Як повідомляв Укрінформ, Гарріс у вівторок оголосила кандидатом у віцепрезидента своєї команди губернатора штату Міннесота Тіма Волза.

Гарріс офіційно розпочала свою президентську кампанію в неділю, 21 липня, після того, як президент Джо Байден оголосив про вихід із президентських перегонів 2024 року.

Фото: White House