Тайвань заявив про наближення до острова понад 30 китайських бойових літаків

Міністерство оборони Тайваню виявило 36 бойових літаків та 8 кораблів Народно-Визвольної армії Китаю (НВАК), які здійснювали патрулювання навколо острова.

Про це йдеться в добовому зведенні відомства в соцмережі Х, передає Укрінформ.

У повідомленні не вказуються типи літальних апаратів і суден ВМС, але зазначається, що 31 літак перетнув серединну лінію Тайванської протоки, неофіційний кордон між материком і островом, та увійшов у ідентифікаційну зону ППО Тайваню.

Частина з них небезпечно наблизились до північного краю острова, де розташована столиця Тайбей, на менш ніж 70 кілометрів, а інші підлітали до південного узбережжя Тайваню на відстань близько 60 км.

У тайванському Міноборони зазначили, що відстежували рух повітряних і морських суден НВАК та реагували відповідним чином.

Читайте також: Пекін заявив, що постачання зброї Тайваню не зупинить «возз’єднання» Китаю

Пекін вважає Тайвань, який від 1949 року управляється власною адміністрацією і жодного дня не перебував у складі КНР, бунтівною провінцією Китаю, для повернення якої до складу країни погрожує застосувати війська. НВАК щодня направляє до Тайваню бойові літаки і кораблі, кількість яких зростає до десятків одиниць у періоди загострень між Пекіном і Тайбеєм.

Як повідомляв Укрінформ, наступного року оборонний бюджет Тайваню сягне майже 20 млрд дол. США, що стане рекордним показником за всю історію країни.

Фото: GETTY IMAGES