Блінкен заявив, що переговори про припинення вогню у Газі на завершальній стадії

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що переговори про припинення вогню на Близькому Сході досягли фінальної стадії.

Як повідомляє Euronews, про це він сказав після американсько-австралійських переговорів в Аннаполісі, передає Укрінформ.

«Всі в регіоні повинні розуміти, що подальші атаки лише поглиблюють конфлікт, …і підвищують ризик небезпечних наслідків, які ніхто не може передбачити і ніхто не може повністю контролювати... Вкрай важливо, щоб усі в регіоні проаналізували ситуацію. Зрозуміли ризик прорахунків і прийняли рішення, які будуть сприяти зниженню напруженості, а не її загостренню. Це особливо актуально з огляду на вирішальний момент, на якому ми перебуваємо в переговорах про припинення вогню в Газі», - заявив Блінкен.

Держсекретар також наголосив, що новий лідер ХАМАСу Ях’я Сінвар має повноваження для забезпечити досягнення угоди про припинення вогню, припинення війни в Газі та звільнення заручників. Блінкен зазначив, що призначення Сінвара «лише підкреслює той факт, що саме від нього залежить, чи продовжувати перемир'я».

Читайте також: Глави МЗС G7 закликали до деескалації на Близькому Сході

Як повідомляв Укрінформ, угруповання «ХАМАС» 6 серпня оголосило про призначення своїм політичним лідером Ях’ї Сінвара, який очолював військове крило групи.

Напруженість у Близькосхідному регіоні зросла після вбивства 31 липня лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані. До того в результаті ізраїльського удару в Бейруті загинув Фуад Шукур, старший військовий командир ліванського угруповання «Хезболла». Обидва угруповання підтримуються Іраном, який погрожує помстою.

Через це зростають побоювання, що війна Ізраїлю проти ХАМАСу в Газі може перерости в більш широкий конфлікт.

Фото: U.S. Department of State/flickr