ФРН закликає громадян виїхати з Лівану, але безкоштовну евакуацію не обіцяє

Німеччина закликає своїх громадян негайно залишити Ліван у зв'язку з ескалацією ситуації в регіоні, однак безкоштовної евакуації не буде.

Про це йдеться у заяві МЗС ФРН, передає кореспондент Укрінформу.

Посольство Німеччини в Бейруті в листі до своїх співвітчизників знову закликало німців, зареєстрованих у списку готовності до кризової ситуації ELEFAND, терміново та негайно залишити Ліван. Це пов’язано з небезпекою військової ескалації в у регіоні після подій останніх кількох днів.

Зазначається, що скасування рейсів, тимчасове закриття аеропорту чи втрата інших варіантів виїзду не призводять до «автоматичної негайної евакуації».

«Операція з евакуації також пов’язана з небезпекою та невизначеністю і зовсім не безпроблемна: навіть у разі евакуації вам доведеться самостійно дістатися до зазначеного пункту відправлення. Участь в евакуації не безкоштовна. Усі візові вимоги залишаються в силі; подорож можлива лише з повними та дійсними проїзними документами. Подорож у рамках евакуації може тривати довго, можливо, кілька днів. На одну особу дозволяється перевозити лише дуже невелику кількість багажу (значно менше, ніж на звичайному рейсі), а також не можна брати з собою домашніх тварин. Тому ми ще раз закликаємо людей покинути країну самостійно, доки така можливість все ще існує - навіть якщо це означає, що доведеться погоджуватися на об'їзні шляхи або дорожче авіасполучення», - попереджають дипломати.

Посольство також дало рекомендації тим, хто вирішив залишитися в Лівані, попри напружену ситуацію, зауваживши: якщо ситуація погіршуватиметься, постраждалим, можливо, доведеться перебувати в зоні кризи протягом тривалого періоду часу. У цьому випадку посольство закликало людей запастися достатньою кількістю їжі, води, ліків і грошей на кілька тижнів.

Читайте також: Фінляндія закликає своїх громадян виїхати з Лівану

Як повідомляв Укрінформ, минулого вівторка ізраїльська армія завдала удару по столиці Лівану, Бейруту, в результаті чого загинув військовий керівник «Хезболли» Фуад Шукр.

Наступного дня палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану було вбито лідера руху Ісмаїла Ханію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента.

Пізніше з’явилась інформація про те, що Ізраїль може зазнати кількаденної масованої ракетної атаки з Лівану та Ірану у відповідь на вбивство очільників «Хезболли» та ХАМАСу минулого тижня.