Місто Курчатов, де розташована Курська АЕС, знеструмлене через пожежу

У Курській області пожежа на електропідстанції призвела до перебоїв з електропостачанням у кількох районах, зокрема, без світла залишилося місто Курчатов, де розташована Курська АЕС.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Тимчасовий виконувач обов'язків губернатора Курської області Олексій Смирнов повідомив, що пожежа сталася внаслідок атаки дрона.

"Унаслідок падіння уламків українського БпЛА на трансформаторну підстанцію в одному з районів області виникла пожежа", - написав він у Телеграм-каналі.

За словами чиновника, без електрики залишився Курчатов, а також частина Курчатовського, Октябрського, Великосолдатського, Обоянського і Бєловського районів.

У самій Курській області сьогодні МНС Росії оголосило режим надзвичайної ситуації федерального характеру.

Раніше в області було введено режим надзвичайної ситуації регіонального масштабу.

Читайте також: Експерт - про події у Курській області: Пропагандистська машина РФ дала збій

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня російські Телеграм-канали писали з посиланням на провоєнні пабліки про бої у прикордонні. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито зайшли українські військові.

Офіційних заяв із цього приводу українські військові не робили.

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано, коментуючи події у Курській області, заявив, що згідно з міжнародним правом Україна має законне право захищатися, зокрема і завдаючи ударів по агресору на його території.