У Сирії американських військових атакував безпілотник

На північному сході Сирії американські війська були атаковані безпілотником, за попередніми даними, ніхто не постраждав.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що атака сталася в п’ятницю, 9 серпня на полігоні Румалін, де дислокуються війська коаліції, очолюваної США.

За попередніми даними, ніхто не постраждав, але медична експертиза та оцінка збитків поки триває, повідомив американський чиновник медіаресурсу на умовах анонімності.

ABC News зазначає, що атака була здійснена дроном-камікадзе (OWAUAS)

Повідомлення в соцмережах вказують на те, що в результаті атаки могла виникнути пожежа.

США мають 900 військовослужбовців у Сирії і 2500 у Іраку, які виконують місію з надання консультацій і допомоги місцевим силам, щоб запобігти відродженню ІДІЛ, яка в 2014 році захопила значні території обох країн, але пізніше була витіснена.

Починаючи з 18 жовтня, майже щодня відбувалося близько 170 нападів на американські бази в Іраку і Сирії з боку підтримуваних Іраном груп бойовиків, нібито у відповідь на війну між Ізраїлем і ХАМАСом.

Ці атаки припинилися після 4 лютого, коли США завдали авіаударів по Іраку і Сирії, ліквідувавши високопоставленого лідера угруповання «Катаїб Хезболла», на яке США поклали відповідальність за ці атаки.

З середини липня поодинокі атаки знову відновились.

Читайте також: По американській базі в Іраку завдали ракетного удару - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, це вже друга атака на американську базу в цьому регіоні за останній тиждень. Щонайменше п'ятеро американських військовослужбовців зазнали поранень під час обстрілу військової бази в Іраку ракетами типу «Катюша» в понеділок, 5 серпня. Пентагон поклав відповідальність за цей напад на підтримуваних Іраном проксі-бойовиків.