США направили на Близький Схід атомний підводний човен

Міністр оборони США Ллойд Остін наказав прискорити перекидання авіаносця «Авраам Лінкольн» (USS Abraham Lincoln) на Близький Схід, а також направити в цей регіон атомний підводний човен «Джорджія» (USS Georgia), озброєний крилатими ракетами.

Про це йдеться у повідомленні Пентагону про телефонну розмову Остіна з ізраїльським колегою Йоавом Галантом, передає Укрінформ.

«Держсекретар Остін підтвердив зобов’язання Сполучених Штатів вжити всіх можливих кроків для захисту Ізраїлю та відзначив посилення військових позицій і можливостей США на Близькому Сході у відповідь на ескалацію регіональної напруженості», - ідеться в повідомленні.

У ньому зазначається, що підкріплюючи це зобов’язання Остін наказав авіаносній ударній групі на чолі з авіаносцем «Авраам Лінкольн», оснащеній винищувачами F-35C, прискорити свій транзит до Центрального командування ЗС США (CENTCOM), в зону відповідальності якого входять операції на Близькому Сході. При цьому, в регіоні вже знаходиться ударна група на чолі з авіаносцем «Теодор Рузвельт» (USS Theodore Roosevelt).

«Крім того, міністр наказав відправити до району Центрального командування підводний човен із крилатими ракетами «Джорджія», - зазначили в американському оборонному відомстві.

Остін і Галант також обговорили операції Ізраїлю в Газі та важливість зменшення шкоди цивільному населенню, прогрес у забезпеченні припинення вогню та звільнення заручників, утримуваних у Газі, а також зусилля зі стримування агресії з боку Ірану, ліванської Хезболли та інших підтримуваних Іраном груп у регіоні.

Читайте також: США відправили винищувачі F-22 на Близький Схід

Як повідомляв Укрінформ, новий політичний лідер ХАМАСу Ях’я Сінвар через єгипетських та катарських посередників передав ізраїльським офіційним особам меседж, що хоче домовитися щодо угоди про припинення вогню.